Un film cu pirati, aventuri pe mare si multe urmariri de viteza!

Filmul e povestea reala a unui capitan de vas, jucat de Tom Hanks, ce trece prin niste situatii nasoale odata ce vasul e capturat de pirati somalezi.

Acesti pirati nu sunt cei tipici iubitori de rom ,spadasini . Astia sunt pirati nesimtiti. Cu AK47.

Dupa ce am vazut filmul m-am interesat cat de des se pirateaza prin Somalia si am aflat ca in 2009 au fost 214 atacuri dintre care 47 de succes.

Imi place ca filmul arata cum amandoua partile se pregatesc pentru o zi “normala” de lucru. Il vedem pe Tom Hanks cum se uita in oglinda, isi aranjeaza camasa. Piratul se uita in oglinda, isi pregateste kalashul.

Tom Hanks joaca foarte bine in film

 Are o scena in care e in stare de soc. Si nu vorbesc de acel soc cand pierzi autobuzul si intarzi la servici. Soc real. Iti imaginezi cum ca ai castiga cat minimul pe economie, chiria trebuie platita pana pe 15 si tocmai ti-a venit factura la gaz si e cat salarul lui pe 3 luni. Si ca tocmai te-a parasit prietena.

Piratii joaca extrem de bine, pentru niste actori necunoscuti. S-ar putea sa obtina si un Oscar pentru cei mai mari ASSHOLES, intr-un rol secundar.

Nominalizat la Oscar

Cu toate ca actiunea incetineste pe la mijlocul filmului, isi reia pasul spre final. Acesta e genul de film la care incepi sa te uiti singur, pe canapea, in sufragerie, mai vine un tovaras, se aseaza langa tine, iti mai ia din popcorn, si dupa o ora jumate te trezesti cu 15 vecini, rude si oameni de pe strada in camera, toti uitandu-te la film, in suspans.

Filmul se bazeaza pe tensiune si reuseste ca creeze o atmosfera de “baaa esti nebun, cum scapa astia acuma, pffaai #suspans.

Merita a fi vizionat cu prietenii. Nota 8/10, il recomand cu incredere 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *