Pe langa Stapanul Inelelor si Hobbitul, Tolkien a mai scris o opera care are loc in universul Middle Earth, numita “The Silmarillion”.

 Cu mult inainte de dwarfi si oameni, hobbiti, cu mult inainte de Minas Tirith si “You Shall not Pass!”, cu mult inainte de Middle Earth, era o singura fiinta pe nume Eru, un fel de Neo din the Matrix. Iar aceasta traia in Palatul sau cel fara de timp. Intr-o buna zi, s-a gandit ca vrea niste companie si s-a decis sa-si creeze niste copii, prin gandul sau. Acesti copii s-au numit Ainur si le-a aratat cum sa creeze muzica cu vocile lor. Au inceput sa cante si muzica era superba, o combinatie de harpa, vioara, fluier, totul era armonios.

Muzica era in aceeasi tema si muzica s-a raspandit din palatul sau si a invelit ceea ce era cunoscut ca si “Nimicul”. Si nimicul a fost umplut. Dar din aceia care cantau, unul din ei, un fel de Skrillex, a inceput sa cante pe o alta tonalitate, era un sunet crud, galagios, nearmonios. Si Skrillex a continuat pana cand Eru a oprit muzica. Apoi le-a spus. Acum mergeti si vedeti ce ati creat cu muzica voastra. Si Ainur s-au minunat cand au vazut pentru prima data Eä – lumea. Eru a creat mai departe Elfii si oamenii, iar Ainur au coborat in Eä pentru a modela lumea si crea mai departe.

Aceasta e introducerea cartii, interpretata de fratele vostru 😀

Unul din regii elfilor, Fëanor, crease 3 giuvaere numite Silmarili. Aceste bijuterii erau incredibil de misto, dar nu aveau nici o putere. Aratau doar foarte bine si erau …oarecum ‘pretioase’ pentru posesor. Skrillex le vroia pentru el. A da si vroia sa distruga elfii. Restul povestii e o serie de batalii epice, lupte 1 la unul, sute de balrogs, creaturi uriase, batai cu Balrogs, romantisme si gelozii, crearea dwarfilor dintr-o greseala, tot ce e mai epic si mai bun intr-o singura colectie de povesti care ar putea, sau nu sa fie adaptata pentru marele ecran.

 Am citit-o, e superba, iar cu toate ca actiunea se petrece cu intreruperi, pe o foarte mare perioada de timp, o recomand la orice fan Stapanul Inelelor, pentru simplu fapt ca e o doza in plus de Middle Earth 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *