Big Hero 6 e un film despre un copil care e geniu in robotica si care ajunge in posesia unui super robot odata ce fratele sau …. “nu mai e”. La fel ca parintii sai.

O chestie care mi-a placut la filmul acesta sunt prietenii copilului care sunt singurele elemente comice din film si noua directie in care merge Disney – educarea moderna a celor mici (nu Pocahantas si Cinderella care au morala destul de slaba).

Disney vrea ceva nou si continua sa impinga agenda moralitatii si educarea sociala si phisologica. Asta mi-a placut. Impreuna cu cei mici invatam cum sa depasim o situatie grea, ca si cea cand pierdem pe cineva si cum de ce nu e bine sa dorim “distrugerea” unei persoane care ne-a facut rau. De ce e bine sa fim inconjurati de prietenii buni atunci cand suntem deprimati si valoarea sacrificiului.

Filmul incepe greu, dar odata ce apuca sa faca ceva pasi, actiunea se balanseaza si avem o poveste fluenta si distractiva. Fiind un film Marvel, apare si Stan Lee la un moment dat. Nu il recomand persoanelor adulte care nu au rabdare cu animatii, dar il recomand 100% copiilor.

Ca si fan al multor seriale si filme SF, entuziast de benzi desenate si alte cele, pot spune ca Big Hero 6 s-a inspirat mult din alte filme, mizand in mare parte pe efecte si animatie, dar nicidecum pe originalitate. Am observat elemente din Iron Man, The Hulk, e ok. Sunt creatii Marvel. Dar cand am vazut portile circulare si robotii replicatori din Stargate nu mi-a picat deloc bine. Inteleg ca a fost o inspiratie si nu despre asta era filmul, dar puteau sa o gandeasca altfel.

Deci, 9/10 pentru mesajul pentru copii, 8/10 pentru animatie, 9/10 pentru personajul episodic numit Fred si umorul care a salvat filmul si 5/10 pentru originalitate.

In final, Big Hero 6 e un Big Hero 7,75 si un film bun pentru cei mici 🙂

Alătură-te conversației

3 comentarii

  1. Nici mie nu prea mi-a placut lipsa de originalitate, iar la faza cu Stargate deja eram „nu pe bune”. Sau poate m-am uitat eu la prea multe seriale/filme si deja e greu sa mai gasesc ceva original.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *