Cum sa-ti cumperi o tastatura simpla

Tastatura de la laptopul meu aratata de parca a trecut prin 2 razboaie mondiale. Nu e tocmai cea mai estetica din lume. Are 7 taste lipsa, desi partea de silicon e intacta si primeste comenzi. Nu vreau de nici o culoare sa o schimb, pentru ca imi place cum arata.

Deranjul nu e mare, dar cand scriu propozitii mai lungi devine contraproductiv. Imi plac tastaturile de PC, asa ca m-am gandit sa imi cumpar o tastatura pe USB.

Cand te uiti dupa o tastatura simpla, trebuie sa iei in considerare:

  • Tastele trebuie sa fie silentioase (daca tot fac clickuri galagioase de fiecare data cand le apesi, o sa trezesti vecinii)
  • Trebuie sa aiba un design prietenos si simplu, fara portiuni alungite pentru “suport” (am vazut taste “multimedia” si “ergonomice” care au un design foarte complicat si inutil)
  • Numarul de taste de care vei avea nevoie de 104 (orice in plus si te-ai ales cu o tastatura multimedia sau pentru jocuri)
  • Probabil cel mai important detaliu e sa verifici daca scrie USB undeva pe ea. Daca scrie interfata PS2, atunci e model de conectare vechi. E bun, dar are compatibilitate scazuta si nu va functiona la laptop.

Eu mi-am gasit o tastatura AKYTA cu 20 lei. E compacta, simpla, tastele ar putea sa fie mai silentioase, dar in rest merge perfect.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *