E weekend! 🙂 Continuam cu seria top 10 filme cu extraterestri.

War of the Worlds (2005)

 Un clasic in materie de filme cu extraterestri si unul dintre filmele mele preferate cu Tom Cruise (facand abstractie de Mission Impossible. Si Top Gun. Si Jerry Maguire. Vanilla Sky, The Last Samurai, Collateral, Minority Report, Interview with a Vampire, Rain Man, Oblivion si Edge of Tomorrow) Ce am invatat din filmul asta, pe langa faptul ca Tom Cruise se pricepe la salvat lumea, e ca daca auzi asta, you better run. Fast. Filmul e modelat dupa romanul cu acelasi nume lui H. G. Wells publicat in 1898. Povestea merge asa: Totul merge bine si frumos, pana cand la un moment dat apar niste roboti uriasi cu 3 picioare numiti TriPods – care nu canta muzica si care trag cu lasere si nimicesc orice fiinta vie care o vad. Pe unii ii captureaza, probabil pentru teste ulterioare, if you know what I mean. Povestea e razboiul genocidul ce se petrece in timp ce acesti roboti isi continua dominatia. Un film exceptional, il recomand cu basul la maxim.


 Edge of Tomorrow (2014) Live. Die. Repeat.

 Nu o sa spun prea multe despre acest film, doar ca merita vizionat J Personajul principal, jucat de Tom Cruise se trezeste cu abilitatea de a se intoarce in timp cand este omorat, si astfel retraind aceeasi zi. Problema e ca aceasta este ziua in care se da ultimul atac decisiv impotriva extraterestrilor invadatori, gasindu-se in situatia in care trebuie sa castige razboiul de unul singur. Am vazut prima data teaserul la film la East European Comic Con 2014. Si in spiritul filmului, se difuza iara, si iara, si iara.  “What I’m about to tell you sounds crazy. But you have to believe me. Your very lives depend on it.” ………“This isn’t the first time we’ve had this conversation.”……”You’re a weapon.”………”Come find me when you wake up”.


  Pacific Rim (2013) Roboti vs Godzilla

  Mi-a placut Pacific Rim la maxim. Mult mai mult decat Godzilla. Pacific Rim e ceea ce trebuia Godzilla sa fie, dar din pacate nu a fost. E un film cu buget mare despre un razboi intre oameni si creaturi maritime uriase care chiar e bun si e regizat de Guillermo del Toro. Unul din personajele principale e Idris Elba (Heimdall din Thor) si joaca foarte bine. Practic sunt acesti roboti imensi care pot fi pilotati de cel putin 2 piloti simultan si care sunt ultima linie de aparare impotriva unor monstri care tot vin dintr-o fisura din placa tectonica de sub mare. Actiunea e superba. Recomand cu incredere.


 Ender’s Game (2013)

 O rasa extraterestra numita Formics au atacat Pamantul acum 70 ani, lasand numai ruine in urma lor. Acum, un baiat pe nume Ender Wiggin este recrutat intr-un program militar, el singur fiind cheia salvarii umanitatii. Filmul este cat se poate de misto. Ender este pus in situatii psihologice dure, totul pentru a-l pregati pentru ultimul asalt impotriva inamicului. E genul de film la care te uiti odata si la care iti e greu sa uiti finalul.


 The Thing (1982) ; (2011)

 Multe nopti nedormite am petrecut gandindu-ma daca e ok sa inchid ochii pentru cateva secunde dupa ce am vazut ‘The Thing’. Probabil pentru ca e regizat de John Carpenter. Povestea urmareste un grup restrans de oameni de stiinta din Antarctica. Linistea lor e tulburata de o entitate ce poate lua forma umana. Cat de tare e chestia asta. Un loc in mijlocul Antarcticii, liniste apasatoare, si colegul tau e un alien parazit care poate asimila alti oameni. Totul a pornit de cand au primit un caine strain la ei in tabara. Sunt si acele faza la inceput unde e un personaj singur intr-o camera si cand se intoarce vede cainele holbandu-se la el. Creepy. Sti ca ceva nu e in regula cu cainele dar nu sti exact ce. Si apoi afli. 9/10 🙂


Mentiuni: Splice (2009) si Signs (2002). Splice nu e tocmai un film cu aliens dar mi-a placut ca toata atentia e pe o creatura de seamana cu un Alien. Iar Signs e un ‘Jump Scare’ clasic despre o invazie si semne de lanuri de grau. E dragut.

Inapoi la Top 10 Alien Movies (Part I)

Alătură-te conversației

1 comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *