Salut Bones Hood. Pentru cei care nu te cunosc, ai putea sa spui cate ceva despre tine si despre noua piesa in cateva cuvinte?

 Buna, ma numesc Simon Razvan a.k.a. Bones Hood, ca M.C. am inceput acum 10 ani, aveam ceva piese cu Mikey Hash, eram parte dintr-un crew mai mare numit Hip Hop Society, din care mai faceau parte si Greu, Kaloo, Ly, QuikyBoy, Snexu, Dj. Phla, Perico, Bonano, Cisco si multi altii. Prin 2006 -2007 am infiintat trupa Raplik (Bones Hood, Pietonu si Batique) am scos si un album numit Beaturi Grele, a fost o perioada frumoasa :). In vara lui 2007 eu cu Pietonu ne-am alaturat trupei Urbanural care pana atunci era formata doar din QuickyBoy si Kaloo si am lucrat la albumul Vocabural. Dupa ce am terminat albumul s-a cam spart gasca si eu nu prea am mai avut timp de muzica.

Cat despre piesa, ce sa va spun, este o colaborare intre mine, Greu si Eloo, instrumentalul este de la un producer spaniol si de mix si master s-a ocupat Yokai Beatz. S-a lucrat destul de mult timp la ea, refrenul fiind schimbat de vreo 3 ori pana s-a ajuns la varianta pe care ati ascultat-o. Eu o consider o piesa destul de buna.

 Ce te-a inspirat sa te reapuci de muzica? Ultimul album la care ai lucrat a fost in 2007 cu Urbanural si mi s-a parut o colaborare de succes.

 Mi-a fost foarte dor sa transmit din nou ceea ce simt prin intermediul muzicii si cum aici in Danemarca se sustine arta, este foarte usor sa iti inregistrezi o piesa intr-un studio profesional, costurile fiind zero. Aici trebuie doar sa vrei sa faci ce-ti place :).

 Cum spui tu, ai dreptate, chiar a fost o colaborare de succes cu albumul Vocabular, care pentru noi a fost un album la care am lucrat cu suflet, imi aduc aminte ca faceam intrumentale cu orice obicte ne ieseau in cale, chiar aveam un instrumental facut din sunetul pe care il scoateau adidasi cand se frecau de linoleum :). Ne-am distrat foarte tare cand am facut albumul acela.

 Cat de greu iti e sa faci o piesa? De unde incepi?

Totul incepe de la o idee care pur si simplu imi vine in miezul zilei si de acolo dezvolt in rime, nu conteaza ca sunt la servici, la zoo cu copilul sau in orice alt loc :).

 Ce mesaj vrei sa transmiti prin muzica ta?

 Nu poti sa faci muzica prin care sa transmit doar un singur mesaj. Transmit pe fiecare piesa ceva diferit in functie de starea pe care o am cand scriu.

 Artisti muzicali preferati?

 Nu cred ca am un artist preferat, eu ascult tot ce suna bine 🙂

 Cat de mult crezi ca s-a schimbat hip hopul in Romania in ultimii 15 ani si ce forme ia in ziua de azi?

Eu zic ca s-a schimbat in mult mai bine, acum 15 ani se abordau putine subiecte, de care lumea incepuse sa se plictisesca, in ziua de azi se poate da si despre cum ai fost la o partida de pescuit cu baietii 🙂

Citisem un articol din Suburban Magazine care spunea ca zilele de glorie a hip hopului in Romania nu au existat niciodata, pentru ca in primul rand artistul nu poate trai doar din hip hop la noi, deseori mesajul artistului nu bate cu realitatea ascultatorului si in general cantaretii de hip hop underground nu sunt valorificati. Tu ce parere ai?

 Parerea mea este ca datorita onlineului acum este mai sus decat a fost vreodata.

 Te-ai gandi pe viitor sa faci piese in engleza?

 In engleza, da, dar inca nu am incercat, deocamdata mai am multe de spus in limba mea de suflet, ca stand atat de mult timp printre straini m-am saturat de alte limbi.

 Ce proiecte mai pregatesti pe viitor?

Pai am inceput sa lucram la un album Bones Hood si Kaloo, el ocupandu-se de instrumentale, mix/master si tot ce tine de productie, iar eu vin cu texte si cantat 🙂

Si binenteles multe alte proiecte alaturi de brigada ce o avem acum in Danemarca: Greu, Pietonu, Batique, Eloo,Yokai si Dj. Phla.


Pentru cei ce vor sa-i urmareasca evolutia, Bones Hood are o pagina de Facebook, pe care o actualizeaza destul de des cu ultimele piese la care lucreaza, cea mai noua fiind „Baietii de sub cetate” feat Greu & Eloo.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *