Star Talk Radio | cu Neil deGrasse Tyson

Sunt mare fan Neil deGrasse Tyson 🙂 Ii urmaresc lecturile si interviurile pe Youtube si emisiunea de pe National Geographic – “Cosmos – A Space Oddysey”. N.D. Tyson e un cosmolog, astrofizician si comunicator de stiinta si persoana responsabila pentru retrogradarea lui Pluto de la rangul de planeta.

Recent am aflat ca are si o emisiune radio de tip podcast unde are invitati celebri cu care vorbeste pe subiecte de stiinta. Deci acum am 2 emisiuni radio preferate. “A state of trance” cu Armin Van Buuren” si “Star Talk Radio” cu Neil deGrasse Tyson.

Site-ul e foarte placut, are pe prima pagina o lista de pe SoundCloud cu toate emisiunile care pot fi descarcate gratuit.

Printre invitati am avut placerea de a-i auzi pe Morgan Freeman, Bill Maher, Bill Nye, Jamie Hyneman si Adam Savage si subiectele de discutie pot varia de la Teoria Big Bangului pana la cat de plauzibil e un scenariu de Zombie Apocalypse sau alte teme din science fiction. Tonul conversatiilor sunt placute si glumete, de altfel in stilul lui Neil deGrass Tyson.

In 2014, revista Rolling Stone i-a dat emisiunii Star Talk Radio locul 13 in clasamentul celor mai amuzante podcasturi.

In Ianuarie 2015, Washington Post a reportat cum ca un talk-show seara tarziu numit “Star Talk” va aparea in Aprilie 2015 si il va avea ca prezentator pe nimeni altul decat Neil deGrasse Tyson.

Numai bine, in Aprilie apare si Game of Thrones 🙂 Pana atunci, voi continua sa savurez din Stalk Talk radio si conform motto-ului emisiunii, sa continui sa ma uit sus inspre stele 😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *