La cateva luni dupa Batalia de pe muntele Hyjal, care a pus capat invaziei Burning Legion (o alianta de demoni, bestii demonice, warlocks si alte creaturi malefice sub conducerea fostului Titan Sargeras), 3 eroi sunt trimisi inapoi in timp 10.000 ani in vremea primei invazii a legiunii – magul Rhonin, dragonul-mag Krasus si razboinicul-orc veteran Broxigar.

In aceasta vreme regina Azshara conducea tinuturile night elfilor, Illidan era doar un tanar umil care visa la glorie, iar dragonii erau mai puternici ca niciodata – nestiutori ca unul din ai lor ii va trada.

War of the Ancients e compusa din 3 carti: The Well of Eternity, The Demon Soul si The Sundering. In prima carte sunt introduse personajele si aflam incet ca nu mai suntem in Kansas.

De la primele capitole ne dam seama ca personajele incep sa prinda dimensiune si ca povestea e mai consistenta fata de Day of the Dragon. Autorul isi da seama ca ceea ce scrie de aici inainte va avea ecou in tot Universul Warcraft si ca nu va scrie o poveste de introducere despre un incident izolat, ci o mitologie. Una la care se va face referire in jocul celor de la Blizzard si in restul romanelor ce urmeaza a fi scrise. Acestea fiind spuse, trilogia War of the Ancients e preferata mea din serie, ocupand primul loc, urmata de Lord of the Clans.

Pur si simplu m-a dat pe spate modul in care e povestita prima invazie a Legiunii. Mi-au placut scenele epice de lupta, a caror scara e comparabila cu cea din Stapanul Inelelor. Simt ca personajele au personalitate, vreau sa tin cu ele, vreau ca ele sa reuseasca si sa nu moara careva din eroi ca ma supar 😀

Finalul e superb si recomand aceste 3 carti ca must read 🙂

Alătură-te conversației

1 comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *