Vizita in HDGood news everyone! Weekendul trecut am vizitat Judetul Hunedoara 🙂 Fiind un Devean, nu prea suna intens fraza de mai sus.Pentru oamenii de aici, ideea de turism local ne lasa rece.

Avem cetatea, chestia aia pe care scrie Deva dar pe care nimeni decat turistii nu se incumeta sa o viziteze pentru ca accesul se face momentan doar cu telecabina. Avem parcul din Simeria (nu prea ne referim la el ca fiind Parcul Dendrologic sau Arboretumul Simeria) de care multi locali nici nu au auzit si avem Castelul care in realitate e imbelsugat cu atata istorie si traditie, festivaluri, targuri si legende ca ti-e greu sa accepti realitatea faptului ca multi deveni au trecut pe acolo doar de vreo 1-2 ori in viata lor.

Ei bine, am primit invitatie de la Sebastian Bârgău sa particip impreuna cu Adriana si alti oameni minunanti din toate colturile tarii la a 3-a editie Vizită în HD. Challenge accepted 🙂

Pe 30 Aprilie, joi seara ne-am adunat la Hotel Sarmis si am pornit spre cafea. Eram curios unde mai exact vom merge la cafenea pentru ca Deva e impanzita de ele. Sigur, eu am preferatele mele dar momentan e doar una in top 1. Si culmea, acolo am si ajuns – Cafeneaua Jos Palaria.

 

Am mai scris despre Jos Palaria si parerea mea e neschimbata – atmosfera e placuta, locul e super curat si nu se fumeaza. Am reusit sa incerc si o prajitura tradițională armeniană – Marlenka. Fun fact – nu contine conservanti chimici si rezista 75 zile la temperatura camerei. Adica daca maine vine apocalipsa si eu nu am acces la metode de congelare, inca pot sa ma bucur 75 de zile de aceasta prajitura delicioasa in timp ce-mi astept sfarsitul inevitabil.

Prin Deva, cafenelele mele preferate sunt Fischers si Jos Palaria si tind sa vad o asemanare intre ele in domeniul artei si spatiului si o clara opozitie in domeniul fumatului si a publicului tinta.

Am reusit sa mai aduc tovarasi din afara la Jos Palaria sa le vad reactia si toti au fost surprinsi de evolutia clara fata de restul localurilor. Morala fiind – Ne intreptam inspre bine 🙂 Bineinteles pe langa asta, oamenilor minunati cu care am fost la #vizitainHD le-a placut localul si sigur vor reveni cand vor mai trece prin Deva.

Dupa ce ne-am luat ramas bun de la cafenea, am fost pe centru sa vedem fantana arteziana. La ora 21:00 in fiecare zi are loc un show de muzica si lumini care e de-a dreptul impresionant. In cazul in care nu sunteti din Deva va spun un secret pe care nici un devean nu vi-l va dezvalui in primele 2 minute – fantana a fost scumpa. De la mine ati aflat 🙂

Pe timpul verii se poate vedea soarele cum apune dupa deal fix inainte sa inceapa show-ul.

Urmeaza sa vorbesc despre urmatoarele zile in vizita mea prin Hunedoara si voi pune linkurile aici 🙂

Vizită în HD 2015 este un eveniment organizat de Denisa şi Sebastian Bârgău şi Călin Bobora. Proiectul este sponsorizat de Fermele Ado, Gourmetgift, AquaSaraHotel Sarmis Deva, Aeroclubul Deva şi este susţinut de Primăria Oraşului Simeria şi Primăria Oraşului Deva.

Alătură-te conversației

6 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *