M-am decis sa fac un recensamant cu cartile pe care le-am citit in anul trecut. Le-am numarat si am ajuns la numarul magic – 5. Doar 5 carti. Anul asta mi-am propus sa sparg recordul –6 carti 🙂

250px-dayofdragon1

 

Day of the Dragon de Richard Knaak.

Mi-am propus sa citesc toata seria Warcraft. Povestea e draguta si-l urmareste pe Rhonin – magul numarul 1 pe care il trimite Dalaran la razboi, pentru ca sincer nu prea il considera important. Vegheat de mentorul lui Krassus, totdeauna scapa cu bine si salveaza situatia.

Tagline: Goblins and elves and dwarves, oh my.

 

 


61rd2bmeytsl-_sy344_bo1204203200_

A brief History of Time de Stephen Hawking –omul pe care Dan Negru l-a facut dobitoc pentru ca nu a fost de acord cu ultima lui carte.

Era un banc cum unui teoretician in fizica la Harvard i-a fost atribuit din greseala rolul de profesor de precalculus (matematica de nivel universitar). Fizicianul s-a dus la decan si l-a intrebat de unde sa inceapa, pentru ca pentru el era floare la ureche. Decanul i-a spus sa inceapa cu numere reale, apoi inegalitati apoi sa treaca la ecuatii cuadrice si conice apoi trigonometrie, sisteme carteziane si eventual sectiuni conice. Zis si facut. Dupa o saptamana, fizicianul vine la decan si il intreaba: Saptamana asta ce le predau?

A brief history of Time a luat premiul pentru cea mai partial citita carte. Pentru ca desi Hawking e maestru la explicat notiuni de fizica la oamenii de rand, are momentele lui cand te pierde complet is intra in discutii despre antimaterie si gauri negre.

Aceasta carte e menita pentru cititorul de rand din aeroport sau gara care vrea sa stie mai multe despre cosmologie si universul in care traim, dar nu vrea sa se loveasca de ecuatii complexe si prea multi termeni de specialitate. Cu siguranta e o carte care merita recitita.

 


41s6mkxhx1l-_sy344_bo1204203200_

Rendezvous with Rama – de Arthur C Clarke. In anul 2131, un asteroid e detectat langa Jupiter. O proba e trimisa sa fotografieze asteroidul, care se dovedeste a fi o nava extraterestra. De aici si pana la final avem unul dintre cele mai originale scenarii de First Contact. Mi-a placut mult feelingul cartii, personajul principal fiind nava spatiala supranumita dupa zeul hindus – Rama.

Morgan Freeman vroia sa produca filmul care avea la baza cartea in 2015, dar se pare ca proiectul e inghetat deocamdata. Probabil e mai bine asa, pentru ca m-am uitat la scriitorii pentru scenariu si nu am fost impresionat.

 


the-martian-official-book-cover

The Martian de Andy Weir. Cartea si filmul mi se par excelente. Pentru mine, cartea e pe primul loc, pentru ca are mai multe detalii si mai multa stiinta. Cartea “The Martian” e pur SF, e povestita in mare parte la persoana I si o recomand la orice fan science fiction sa o citeasca – musai in engleza (pentru ca e greu sa reproduci atatea profanitati in romana).

Stormrage de Richard Knaak – una din povestile mai slabe din seria Warcraft, desi avand intentii bune m-a lasat cu un gust amar la final. Cuvantul care imi vine in minte pe moment e – “de umplutura”. Chiar daca esti fan Warcraft, recomand sa sari peste asta si sa citesti doar rezumatul pe WowWiki 🙂

Anul acesta vreau neaparat sa apuc sa citesc o alta carte de Arthur C. Clarke, “The Mysterious Stranger de Mark Twain si cateva dintre cartile din acest link cu recomandari science fiction.

Sper sa fie un an productiv si va urez happy reading 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *