Cetate? Check.

Statui? Check.

Soldati medievali pe cai? Tripple check.

c88077ec37ed5edf0dae97ff1515bc63

Eu cu adizzy am apucat sa mergem tocmai intr-o sambata. Am ajuns in autogara si acolo am intrebat-o pe o tanti cum luam mai departe un transport local spre cetate.

Dar vai, trebuie musai sa o luati pe jos. Neaparat. Trebuie sa o luati pe scari pana la cetate. Daca vreti, puteti lua autobuzul cand veniti inapoi.

Ne-a spus pe unde sa o luam: iesim din autogara, la dreapta pe langa cimitirul Eroilor si drept inainte pana la scari. Am pornit pe jos si in 10 minute am ajuns la cetate.

Alba Iulia Carolina e una din cele mai mari cetati din Europa de Est si nu a fost cucerita niciodata. Un fel de The Eyrie din Game of Thrones. Ce m-a impresionat cel mai mult a fost curatenia si faptul ca sunt statui a unor soldati din Assassin’s Creed III la fiecare punct de interes in cazul in care nu stii pe unde sa o iei.

Am prins schimbarea de garda la ora 12, un spectacol de coregrafie foarte dragut, care se termina cu tragerea unor tunuri. Nu stiu inspre cine trag si daca zgomotul produs deranjeaza vecinii, dar tunurile sunt acum pe lista mea de lucruri preferate. Ma intreb daca moșul care incărca tunurile prefera Nikon sau canon.

Am tras cu arcul. Scor: 1/5. Cred ca daca aveau arbaletă ma descurcam mai bine 🙂

Am vizitat atat catedrala ortodoxa cat si cea din Assassin’s Creed (romano-catolica) si daca ai o camera buna la telefon iti recomand sa incerci sa faci poze sub-expuse in cea catolica acolo unde sunt spoturi de lumina. Merită.

548b4cac35b836ed358c7056f513e49e

Multi vin in vizita dar omit ‘Traseul celor trei fortificatii’. E 15 lei si ai acces la temnita, celula lui Horea si un muzeu unde au un numar ingrijorator de armuri si arme de cavaleri templieri. Sunt banci peste tot si spatiul verde e excelent. In plus e o liniste in zona asta de nu-ti mai vine sa pleci.

fbe72330996e514311fb537f86209c8d

In final am plecat din cetate multumiti si cu amintiri placute 🙂 Daca sunteti prin zona, recomand sa vizitati Alba Iulia Carolina si nu sa uitati sa o luati si pe traseul special pentru turisti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *