Warcraft de Christia Golden e adaptarea in poveste scrisa a filmului cu acelasi nume. E printre singurele carti pe care le stiu unde filmul si cartea sunt aproape identice. Povestea incepe fix unde a ramas actiunea in Warcraft – Durotan.

Clanul Frostwolf se hotaraste sa se alature hoardei lui Gul’Dan, in speranta unei vieti intr-o lume noua, neatinsa de coruptia pamantului din Draenor.

In momentul in care Gul’Dan deschide poarta catre Azeroth ne dam seama de imensitatea puterii lui si pretul care trebuie platit pentru aceasta: viata. Viata prizonierilor draenei adunati care e scursa si folosita pentru a alimenta imensitatea de portal. Ajunsi in Azeroth, orcii incep sa cucereasca zonele din jur, iar Anduin Lothar, comandantul Aliantei, e chemat pentru a aplana conflictul.

Durotan afla motivul pentru care lumea lor – Draenor – a fost corupta: magia demonica a lui Gul’Dan. A observat cum fosta junga in care au ajuns initial in Azeroth acum seamana mai mult a desert. Isi da seama ca daca GD va continua sa o foloseasca si aici, incet dar sigur si aceasta lume va fi corupta.

Incearca sa faca un pact cu oamenii pentru a-l da jos pe GD de la putere, dar nu reuseste. Isi da seama ca cel mai bun lucru e sa-l provoace direct pe warlock la un Mak’Gora – the duel of honor. Stie ce Gul’Dan va trisa si se va demasca singur pentru monstrul care e. In felul acesta, Durotan face sacrificiul suprem. Propria viata pentru binele hoardei. (side note: Fiul sau, va numi viitorul tinul al hoardei Durotar si capitala Orgrimar in memoria tatalui sau si al lui Orgrim Doomhammer)

Anduin si magul Khadgar pornesc sa ii ceara ajutorul lui Medivh The Guardian in a investiga magia folosita de Gul’Dan, numita the fel. Ce nu stiu ei insa e ca Medivh a fost de mult corupt la randul sau si in final vor trebui sa lupte impotriva lui pentru a salva Azeroth.

Cartea, desi fiind la fel ca si filmul, e diferita de celalalte carti din seria Warcraft care descriu aceleasi evenimente, dar cu detalii diferite, chiar daca sunt scrise de aceeasi persoana – Christie Golden.

Cele 2 factiuni – oamenii si orcii sunt prezentate in mod egal, accentuand faptul ca personajul negativ nu e hoarda, nici alianta, ci Gul’Dan. Warcraft e un univers in sine si unele elemente importante sunt doar mentionate in carte, creand multe intrebari care pot fi raspunse citind celelate carti din serie:

  • Cine e demonul pe care il slujese Gul’Dan
  • Care e originea coruptiei lui Medivh
  • Ce e Dalaran si consiliul Kirin’Tor
  • De ce e important Varian Wrynn si Go’el
  • Cine e Alodi

Personajul meu preferat din carte e Durotan, in jurul caruia graviteaza restul personajelor. Stie ca orcii nu se mai pot intoarce inapoi in Draenor si incearca sa se lucreze impreuna cu alianta, un o idee rara in aceasta lume, o idee care nu va mai fi incercata decat peste multi ani de razboi si conflict.

Recomand cartea si filmul oricarui fan de fantasy & adventure 🙂 Fiind un fan Warcraft, sper sa ajung sa citesc toate cartile din serie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *