Fellas! Fellaaaas! They totally released the new South Park game. Dupa smash hitul din 2014 am asteptat cu nerabdare o posibila continuare. Dupa ce au anuntat urmatorul capitol in iunie 2016 nu am mai putut de rabdare. Parca timpul incepuse sa se dilate. Am asteptat in fata magazinului saptamani intregi. Come oon, come ooon.

Guys, l-am jucat. Si e AWESOME-tastic!

Actiunea jocului incepe la o zi dupa evenimentele din South Park : The Stick of Truth. Personajul tau e tot The New Kid aka Sir Douchebag si continui impreuna cu prietenii tai sa te joci Elves vs Humans. Asta pana cand Cartman(The Coon) ii convinge ca daca se joaca de-a super eroii si gasesc o pisica pierduta, vor putea folosi banii de recompensa pentru a-si putea sponsoriza franciza de filme cu super eroi.

Tot jocul e o parodie la adresa filmelor Marvel si DC, cu apropouri la probleme sociale moderne, cum ar fi:

Rasa: Dificultatea jocului se schimba in functie de culoarea pielii pe care ti-o alegi. Black is the hardest.

PC culture: PC Principal te invata cum sa fii un social justice warrior si sa-i penalizezi pe altii pentru micro-transgressionurile lor.

Gen– Poti sa-ti alegi feminin, masculin, cisgender sau trans. Nu conteaza, tot vin Rednecks care vor sa te bata pe motiv ca „ We don’t take kindly to your kind around here.”

Religie – Poti sa-ti alegi din 17 religii dupa care tot vei fii atacat de catre rednecks pe motive religioase.

Jared si Biserica Catolica vs abuzul de copii. Cand te duci la biserica vei fii atacat de niste preoti catolici cu niste catchphrases foarte specifice si vei intra intr-un fight scene.

Legat de Marvel, premiza jocului incepe cu Civil War. Baietii s-au destramat in 2 grupuri – Coon and Friends condus de catre The Coon(Cartman) si Freedom Pals , condus de catre Professor Timothy (Timmy).

Povestea progreseaza in substraturi ca si coaja de ceapa. Povestea e sublim prezentata, in stilul specific South Park, prin intermediul a fart jokes. So many fart jokes. So so many fart jokes. Get with it. Farts are cool now.

Sa nu uitam ca in timp ce noi ne jucam un joc de PC, copiii (nu am zis baietii pentru ca au introdus –o si pe Wendy ca super-erou independent ceea ce mi s-a parut foarte tare) se joaca la randul lor un joc. De-a super eroii. That’s right . We’re playing a game within a game. Intram in imaginatia lor si dintr-o data avem superputeri. Sunt cateva momente cand am fost atat de implicat in lumea super-eroilor ca am inceput sa rad cand mai trecea cate o masina pe strada in timpul unei lupte incinse si copiii au strigat piua ca sa lasam masina sa treaca. #nostalgia #90skid.

South Park combina inocenta copilariei cu problemele moderne cu care ne confruntam in ziua de azi. Nu le-ar fi iesit intr-un milion de ani daca personajele principale erau adulti.

Ca si in primul joc, poti sumona caractere si my favorite summon a fost pe departe Gerald, the Warrior of Nippopilis cu animatia lui trippy in care conduce un B17 bomber. „For Vallhala!”

La capitolul muzica ingame, South Park nu dezamageste:

 

Poti explora South Park si sa faci side missions, poti sa-ti alegi clase de super-eroi, sa-ti pui artefacts care iti maresc puterea, sa-ti schimbi team mates si abilitatile inainte de o lupta, sa-ti faci selfie-uri cu toate personajle din oras,  sa faci crafting si sa te bati cu Morgan Freeman. E genial.

Ca si orice film Marvel, dupa ce terminati jocul sa asteptati si the after credits scene. Merita 🙂 De abia astept Partea a 3-a. Coon out.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *